Profiel Peter Bon

Peter Bon, Wijkbouwmeester

Het is al meer dat 40 jaar geleden dat wij het huis van mijn grootouders in het Ramplaankwartier konden kopen. Met de prachtige omgeving en gezellige buurt bevalt dat nog steeds prima.

Na mijn opleiding als elektrotechnicus heb ik de eerste 34 jaar van mijn carrière bij een internationaal bedrijf gewerkt voor de ontwikkeling en engineering van noodstroom apparatuur. Dit werd toegepast om kritische processen van energie te voorzien en veilig te kunnen uitschakelen als de netspanning uitviel.

De laatste 15 jaar was ik verantwoordelijk voor de industriële groep van het bedrijf waar ik veel ervaring heb opgedaan met opslag van energie en noodstroomvoorzieningen voor elektriciteitscentrales, petrochemische fabrieken, de spoorwegentransport en de telecomsector. Hierna ben ik mijn eigen bedrijf gestart en adviseer ik bedrijven en particulieren over efficiënter energie gebruik en het toepassen van zonne-energie.

Na een aantal jaren ondersteuning binnen DE Ramplaan en het zonnedak-project op de Fablo hal, heb ik nu de titel van Wijkbouwmeester binnen het SpaarGas project. Hierbij coördineer ik de straatcoaches en energiecoaches. Daarnaast informeren we alle wijkbewoners over het huisdossier om daarmee het energie gebruik en de isolatie van zoveel mogelijk woningen in kaart te brengen.

Het doel is daarbij om inzicht te krijgen wat er per woning nodig is om mee te kunnen doen aan het SpaarGas project.

gerelateerde artikelen