1. Zonnewarmte
  2. /
  3. Techniek
  4. /
  5. Elektra
  6. /
  7. Aanpassen elektra-aansluiting: hoe zit...

Aanpassen elektra-aansluiting: hoe zit dat?

De verzwaring van de elektra aansluiting van 1-fase naar 3-fasen moet bij Liander (de netbeheerder) worden aangevraagd en zij zorgen ook voor de uitvoering van een 3-fasen kabel tot in de meterkast.

Als de aansluiting uit de straat naar het huis een oude 1-fase aansluiting is, dan zijn de kosten voor een 3-fasen aansluiting voor Liander omdat de oorspronkelijke aansluiting niet meer aan de huidige normen voldoet. Als er al een nieuwere aansluiting aanwezig is dan zijn er eenmalige kosten van ongeveer 325 euro.

Een aanvraag doe je via mijnaansluiting.nl. Dit is een landelijke site die je aanvraag doorgeeft aan de juiste netbeheerder. Een aanvraag bij Liander is nog geen opdracht; mocht je na hun bevestiging de kosten toch te hoog vinden dan kan je kosteloos annuleren.

Om te controleren wat je huidige aansluiting is ga je naar https://mijn-aansluiting.web.liander.nl/login. Kijk voor instructies bij nieuwbouw en grote verbouwing naar: https://youtu.be/ZIxqFLOqwgo

Voor meer informatie zie: https://www.liander.nl/verzwaren-aansluiting-consument

Elektra

Waar moet je rekening mee houden met betrekking tot elektra? Waarschijnlijk is in de meeste woningen een elektra-capaciteit van 3 x 25A in de meterkast

Lees verder »

Forum 'Elektra'

HomepageForumsElektra

1 van 1 discussies bekijken

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.