Temperatuurfoto’s

Temperatuurfoto’s: wat kunnen die mij vertellen over mijn huis

Temperatuurfoto’s worden gemaakt met een infraroodcamera. De plekken op de gevel waar veel warmte weglekt zijn relatief warm en lichten duidelijk op. Op de interessante plekken kan ook een temperatuurmeting worden gedaan. Die informatie geeft een goede indicatie van het onderhoud, isolatie en energieverbruik van de woning en is zo een nuttige aanvulling op het Huisdossier. Stichting SpaarGas maakt kosteloos een temperatuurfoto van je woning als een Huisdossier voor je woning is aangemaakt.

Voorbeeld infrarood foto met 3 meetpunten op de gevel

Om een goede opname te kunnen maken moet de woning een paar uur van te voren worden verwarmd tot 22 graden. Zet hiervoor alle radiatoren open, sluit ramen of buitenroosters en zet alle binnendeuren open. Ook kunnen opnamen het beste worden gemaakt als het buiten koud is, want dan is namelijk het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur groot. We gaan er vanuit dat in de maanden februari, maart en april voldoende dagen zullen zijn met een lage buitentemperatuur om foto’s te maken.

Vraag een temperatuurfoto aan door een mail te sturen aan [email protected] onder vermelding van ‘aanvraag temperatuurfoto’. Je wordt dan kort van tevoren geïnformeerd op welke dag de fotograaf kan langskomen om de foto te maken. Ook wijkbewoners die al een Huisdossier hebben aangemaakt kunnen een temperatuurfoto bij ons aanvragen.

gerelateerde artikelen