1. Zonnewarmte
  2. /
  3. Techniek
  4. /
  5. Verwarming
  6. /
  7. Voldoende warmteafgifte: hoe zit...

Voldoende warmteafgifte: hoe zit dat?

De ingestelde watertemperatuur voor de verwarmingsinstallatie (radiatoren) is vaak vrij hoog, meestal 70 graden. Dit is de temperatuur van het water dat in de radiatoren stroomt. Als de watertemperatuur straks maximaal 55 graden is, wil je wel dat het comfortabel aanvoelt in huis. Het is dan van belang dat de warmteafgifte op orde is. Met andere woorden: als er water van 55 graden door je radiatoren stroomt, wordt het dan wel lekker warm? Vloerverwarming heeft sowieso een lage watertemperatuur, dus is geschikt. (We hebben het hier niet over vloerverwarming die op elektriciteit werkt). Lage temperatuurradiatoren (het woord zegt het al) zijn ook geschikt. 

Het bijzondere van de  Zonnewarmtemethode is dat in de meeste gevallen gewone, standaard radiatoren ook geschikt zijn, maar dat kan per woning anders zijn. Daarom zal de maatwerkadviseur dit nagaan. Het kan zijn dat je een of meer radiatoren moet vervangen door andere radiatoren die beter de ruimte verwarmen. Het is niet persé nodig om vloerverwarming aan te leggen. Maar heb je verbouwingsplannen, overweeg dan wel om meteen vloerverwarming aan te leggen, omdat dat de meest efficiënte manier van verwarmen is. Bovendien vergroot je de kans dat je hiermee in de zomer kunt koelen. 

Verwarming

Om een woning te verwarmen is een warmteafgiftesysteem nodig. DIt systeem moet zo effectief mogelijk warmte afgeven om het verlies uit de woning te compenseren

Lees verder »