1. Zonnewarmte
  2. /
  3. Deelnemen
  4. /
  5. Het traject, hoe ziet...
  6. /
  7. Wat houdt deelname aan...

Wat houdt deelname aan Zonnewarmte in?

Als je deelneemt aan een Zonnewarmteproject in een wijk dan volg je een stapsgewijze aanpak naar aardgasvrij

De maatregelen worden niet uitgevoerd door Zonnewarmte zelf, maar door professionele bedrijven. 

MaatregelOmschrijving
Zonnewarmte-AdviesAdvies op basis van het ingevulde Huisdossier en een woningschouw met betrekking tot isolatie, ventilatie en warmte-afgifte van de woning. Doel is dat de woning wordt geïsoleerd tot een warmtevraag van ‘schilindicator 70’ en de woning goed warm wordt als de cv-ketel (of warmtepomp) op 55º staat; dus de warmteafgifte (radiatoren etc.) zijn 55º -ready.
Warmtebesparing Uitvoering van de geadviseerde en gekozen isolatie- en ventilatiemaatregelen en eventuele aanpassing aan het warmte-afgiftesysteem.
OpwekinstallatiesInstallatie van PVT-panelen, boilervat, (hybride) water-water warmtepomp, leidingwerk en aanpassing elektra. Kosten variëren per woning, indicatie van de kosten komt uit de Rekenmodule. Voor de meeste deelnemende woningen zal er een periode zijn waarin het huis is uitgerust met PVT-panelen en een warmtepomp, maar ook nog gebruik wordt gemaakt van de cv-ketel (dit noemen we de cv / PVT hybride situatie).
OpslagInstalleren afleverset en aansluiting van de woning op het buurtwarmtenet en WKO opslag in de buurt. Aansluiting op het buurtwarmtenet kan pas als de Zonnewarmte installaties (PVT-panelen, warmtepomp, boilervat) in de woning zijn aangebracht.
AardgasvrijAls er al gasloos wordt gekookt: afsluiting van het gasnet.

 

Wil je meer weten over de zonnewarmte-methode? Meld je dan aan voor de mailinglijst over aankomende webinars voor geïnteresseerden.

Inschrijven voor interesse webinar over Zonnewarmte

Ik ben geïnteresseerd in een webinar over de zonnewarmte-methode. Hou me graag op de hoogte.