1. Home
 2. /
 3. Zonnewarmte
 4. /
 5. Deelnemen
 6. /
 7. Het Huisdossier
 8. /
 9. Huisdossier-Rekenmodule personaliseren: hoe werkt...

Huisdossier-Rekenmodule personaliseren: hoe werkt dat?

In de Rekenmodule kun je een aantal variabelen aanpassen of vergelijken op basis van jouw voorkeuren, dit heeft invloed op de uitkomst. In de Rekenmodule Samenvatting, blok A, zie je de (op het Hoofdblad instelbare) keuzes:

Mocht je nog verder willen variëren in de mate van verduurzaming van je woning dan kan dat met de beoogde schilindicator, oftewel welk isolatieniveau je nastreeft, waarbij geldt: hoe lager de schilindicator, hoe lager de warmtevraag én dus de benodigde capaciteit van de installaties voor je woning: 

 • voldoende om deel te nemen aan dit project, namelijk schilindicator/ woonwarmtevraag 70, of 
 • om aan de door de overheid geadviseerde isolatie standaard te voldoen, namelijk 60 of 50.

Wanneer kun je grote verschillen verwachten?

 • als je een groot huis hebt waarin je niet altijd alle kamers verwarmt, en je dan de keuze ‘de hele woningschil’ vervangt door ‘primair de woonkamer verdieping’;
 • als je met minder mensen in een huis woont waar, bij een gemiddelde woning in Nederland met dezelfde gebruiksoppervlakte, meer mensen in wonen;
 • als je met heel andere energieprijzen wilt rekenen;
 • als je met de nieuwe installatie rekening wilt houden met toekomstige bewoners die wellicht minder zuinig zijn en/of met meer bewoners in het huis gaan wonen; en dus de gewenste capaciteit wijzigt van ‘voldoende voor huidig gebruik’ naar ‘voldoende voor standaard gemiddeld gebruik’.

In de Rekenmodule Samenvatting zie je in blok A de instellingen die gewijzigd kunnen worden. Dit kan eenvoudig door op een onderwerp te klikken. Je wordt dan automatisch doorverwezen naar het gedeelte op de Rekenmodule Hoofdblad waar je voor dat onderwerp een andere keuze kunt maken. De Rekenmodule berekent dan in een paar seconden de nieuwe situatie. Als je daarna weer op de Rekenmodule Samenvatting klikt, dan kun je daar direct zien dat die instelling is veranderd en wat de gevolgen zijn voor de uitkomst.

Forum 'Huisdossier'

HomepageForumsDeelnemen: Huisdossier

 • Alle discussies

 • Sorry, er zijn geen discussies gevonden.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.