Het Huisdossier

Het Huisdossier

Het Huisdossier is een online overzicht van alle zaken die met je woning te maken hebben. Hieronder lees je meer over het huisdossier.

Het Huisdossier is een belangrijk onderdeel van het SpaarGas project:

  • SpaarGas kan op basis van het Huisdossier een voorlopig advies maken voor het duurzaam en betaalbaar verwarmen van je woning. Zo krijg je een eerste inschatting van wat deelname gaat betekenen voor je woning en je portemonnee.
  • Na het voorlopige advies van SpaarGas zal er per woning een maatwerk advies worden gegeven (2022). Dit uitgebreide advies wordt gegeven door professionele marktpartijen. Voor de aanbesteding daarvan is het belangrijk dat SpaarGas een goed beeld kan geven van de hoeveelheid en soort woningen in de wijk, de mate van isolatie en andere relevante informatie. SpaarGas geeft dit beeld op basis van de (geanonimiseerde) gegevens uit de Huisdossiers. 
  • Ook is het Huisdossier erg handig bij overleg met externe partijen bij verbeteringen of aanpassingen van je woning.

Hoe kom ik aan een Huisdossier?

Woon of werk je in het Ramplaankwartier? Vraag dan hier een Huisdossier aan. (Als je nog geen inlogprofiel hebt dan word je verzocht er eerst een aan te maken). Het huisdossier wordt binnen 4-5 werkdagen na de aanvraag voor je aangemaakt. Daarna ontvang je een bevestiging per e-mail en kun je inloggen en je huisdossier gaan invullen. Je kunt daarbij hulp van wijkgenoten – de Straatcoaches – vragen.

Heb je al een Huisdossier? Log dan eerst in, je vindt je huisdossier vervolgens onder ‘Mijn SpaarGas’.

Bij het invullen van een Huisdossier wordt gevraagd om: 

  • de basisgegevens en eigenschappen van je woning
  • de staat van onderhoud
  • informatie over genomen maatregelen voor isolatie en verduurzaming
  • overzicht van je energieverbruik over meerder jaren
  • overzicht van de apparaten in je woning (met aanschafdatum en garantie) 
  • een wensenlijst voor verbeteringen

Het Huisdossier heeft wat handige functionaliteiten: je kunt wijkgenoten (huisgenoten, buren of energiecoaches) uitnodigen om mee te kijken, een rapport met een compleet overzicht maken (in PDF-formaat maken) en meer.

Als je hulp nodig hebt met het Huisdossier kunnen we je in contact brengen met een van de Straatcoaches. Voor meer inhoudelijke vragen die je hebt bij het invullen van het huisdossier zijn energiecoaches beschikbaar. Je kunt contact met een Straat- of energiecoach aanvragen via het contactformulier

Je dossier staat in een, goed beveiligde, persoonlijke omgeving die je kunt bereiken via je login account op de website, te vinden onder ‘Mijn SpaarGas’. Onder ‘Mijn SpaarGas’ vind je ook kennisgroepen, straatgroepen en huisdossiers van voorbeeldwoningen. Deze zijn allemaal bedoeld om kennis uit te wisselen met wijkgenoten en het makkelijker te maken om inzicht te krijgen in wat deelname aan SpaarGas voor jou kan betekenen.

Ik heb mijn huisdossier ingevuld, wat nu?

Je hoeft nu even niets te doen. We nemen contact op zodra we vervolgstappen kunnen gaan nemen. Als je deel gaat nemen aan SpaarGas zal er als eerste stap in het traject een maatwerkadvies worden gegeven. In de eerste helft van 2022 worden adviesbureau’s in de hand genomen die verstand hebben van wat er voor nodig is om je woning klaar te maken voor het zonnewarmtenet. Zij zullen voor iedere deelnemende woning een maatwerkadvies geven. Het Huisdossier is belangrijk bij de aanbesteding van de maatwerkadviezen: samen geven de Huisdossiers een goed beeld van de soorten woningen in de wijk en de mate van isolatie.