1. Zonnewarmte
  2. /
  3. Over Zonnewarmte
  4. /
  5. Wat is Zonnewarmte?
  6. /
  7. Blijft het huidige gasnet?

Blijft het huidige gasnet?

Het is de ambitie van de regering om op den duur de gaskraan dicht te draaien (zie: Klimaatakkoord: Gebouwen gaan van het gas af.) De gemeente Haarlem wil dit in 2040 hebben gerealiseerd (zie: Haarlem steeds gasvrijer en Warmtetransitievisie Haarlem)

De gemeente Haarlem maakt voor elke Haarlemse wijk een plan hoe deze wijk op termijn aardgasvrij kan worden. Voor het Ramplaankwartier heeft de gemeente het zonnewarmteplan aangewezen. Meedoen met het zonnewarmtenet is voor de bewoners in de wijk echter niet verplicht.  

De overgang van aardgas naar het zonnewarmtenet zal stapsgewijs gebeuren. Ook als het wijkwarmtenet er ligt, zal het gasnet nog wel een tijd dienst doen.

Wat is Zonnewarmte?

Zonnewarmte Ramplaankwartier (voorheen SpaarGas) is de gezamenlijke actie van bewoners in het Ramplaankwartier en de gemeente Haarlem om de wijk op een haalbare en betaalbare

Lees verder »

Wat kun je nu al doen?

Vraag een account aan en vul je Huisdossier in en krijg dan een inschatting wat deelname aan het zonnewarmtenet financieel en praktisch betekent voor jouw woning. Werk

Lees verder »

Forum 'Over Zonnewarmte'

HomepageForumsOver Zonnewarmte

  • Alle discussies

  • Sorry, er zijn geen discussies gevonden.

Je moet ingelogd zijn om nieuwe discussies te maken.