Energiecoaches Ramplaankwartier

Hoom training energiecoaches

In de afgelopen maanden hebben elf bewoners van het Ramplaankwartier een intensieve cursus tot Energie Coach van Hoom doorlopen. Hoom is een expertisecentrum op het gebied van de verduurzaming van woningen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van de Gemeente Haarlem. De training is een belangrijke bijdrage aan de opbouw van expertise over het isoleren en verduurzamen van huizen in de wijk. 

Voor bewoners is het best lastig om keuzes te maken als het om energiebesparing gaat: waar te beginnen? Wat werkt wel en wat niet in mijn woonsituatie? Wat levert het meest op en hoe weet ik zeker dat maatregelen zorgvuldig worden uitgevoerd? Energiecoaches leren bewoners helpen bij het zetten van stappen om energiezuiniger te wonen. Wanneer deelnemers de basistraining hebben afgerond zijn zij als energiecoach de buurman of -vrouw met kennis. Ze helpen bewoners keuzes te maken en daadwerkelijk maatregelen te nemen. Ook kunnen zij wijkbewoners helpen met het invullen van het Huisdossier.  Zo wordt energiebesparing voor bewoners laagdrempelig én aantrekkelijk. In de training komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bouwtechnische aspecten en isolatiemaatregelen
  • Installatietechnische maatregelen
  • Energie besparen door kleine ingrepen en gedragsverandering
 Heb je vragen over bovenstaande onderwerpen en wil je in contact komen met een energiecoach? Stuur een berichtje via het contactformulier of stuur een e-mail naar SpaarGas@ramplaankwartier.nl

gerelateerde artikelen