Ik wil graag zo snel mogelijk isoleren. Kan ik nu al beginnen of kan ik beter wachten op Zonnewarmte?

Via Zonnewarmte Ramplaankwartier kun je een professioneel maatwerkadvies aanvragen voor je woning. Maar de wachtlijst is vrij lang. Daarom kan het handig zijn om zelf alvast aan de slag te gaan. 

In het Huisdossier met daarbij de Rekenmodule staat wat het gewenste niveau van isolatie voor je woning is om mee te kunnen doen aan Zonnewarmte Ramplaankwartier, hoeveel gas je daarmee bespaart en hoeveel geld je dat maandelijks scheelt. Zo krijg je een indicatie van je isolatie-budget. Een maatwerkadviseur kan advies geven over hoe je dit budget kosteneffectief kan inzetten. 

Overigens is het wel nodig dat je, om via Zonnewarmte Ramplaankwartier maatwerkadvies te kunnen krijgen, vooraf eerst je Huisdossier zo goed mogelijk invult.

Wil je liever al aan de slag en niet wachten op het maatwerkadvies? 

De woning moet voldoende warm kunnen worden bij een cv-watertemperatuur van 55 graden of lager. Dit is ruwweg vergelijkbaar met het oude energielabel C. De woning moet niet teveel warmte naar buiten lekken, dus voldoende geïsoleerd zijn. Er zijn handige websites die informatie geven over isolatie, bijv. Milieu Centraal.

Hoe minder ‘lekken’ naar buiten, hoe minder de lucht in de woning wordt ververst met buitenlucht. Dus het ventileren van de woning moet meegenomen worden, zodat er een gezond binnenklimaat is.

Vraag een van onze Energiecoaches om een energiegesprek, zij kunnen tips geven en meedenken. Ook adviseren we om bij zeker drie bedrijven een offerte aan te vragen, dan krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen. Voorbeelden van ervaren isolatiebedrijven zijn: Van de Bunt IsolatietechniekPluimers en Koston